lauantai 4. maaliskuuta 2017

WayOut Tampere - Huonepakopeli

 
Viime lauantaina suuntasimme joukolla kokeilemaan WayOut Tampereen uutta The Chemist huonepakopeliä. 

Meidän hieno salapoliisi tiimimme muodostui neljästä ihmisestä ja mukana oli:

Jenna, the morsian: Toisen kerran huonepakopelien kimpussa pelaava, mutta erittäin suuri mysteeripelien fani niin lautapeleistä konsolipeleihin.

Tuomas, the sulhanen: Huonepakopelien ensikertalainen, paljon mysteeripelejä kumminkin tietokoneella pelannut pienestä pitäen. Kylmähermoinen ja pitääkin tämän tulevan morsiammen hermoilun aina aisoissa.

Tanja: Huonepakopelejä jo kahdella mantereella pelannut konkari. Logiikkatehtävien ja kortti- sekä lautapelien ystävä.

Mika: Toista kertaa IRL huonepakopeliä pelaamassa. Valtava lauta- ja tietokonepeli historia. Onkin tunnettu meidän porukan lautapeli-iltojen maestrona.

Huonepakopelien ideana siis on, että n. 2-5 henkilön kokoinen tiimi suljetaan huoneeseen, jossa erilaisten vinkkien ja vihjeiden avulla pitää selvittää tie ulos. Huoneita löytyy monia erilaisia, joiden teemat vaihtelevat laidasta laitaan.
WayOutissa huoneita oli kaksi, vanhempi Wax Cabinet sekä tämä meidän pelimme, eli uudempi The Chemist
WayOut Tampere kertoo The Chemist huoneen taustaa näin
Peli oli mielenkiintoisen haastava, mutta ei lainkaan mahdoton. Teknisesti oikein hyvin toteutettu ja tunti meni vihjeiden kanssa pähkäillessä kuin hujauksessa.
Peliä on ehdottomasti parhaimmillaan, kun tiimissä on mahdollisimman monta pelaajaa, jotta saadaan monta erilaisia ajatusmaailmaa mukaan. 

Pelinvetäjä, eli henkilö joka saattoi meidät huoneeseen ja seurasi peliämme, oli myös hyvin aktiivisesti mukana, mikä teki pelikokemuksesta vieläkin mielyttävämmän.
Esimerkiksi huoneessamme, oli kohta, johon ei saanut koskea, mutta edellinen joukkue oli siitä luultavammin kumminkin varoituksesta huolimatta menneet käpälöimään. Onneksi Mika huomasi tällöin vilkaista vihjetaulua, jossa pelinvetäjä meille kertoi asian laidan, ja saimme luvan koskea ja korjata asian.
Huoneen tv, jossa pyöri jäljellä oleva aika, sekä johon ilmestyi vihjeet.
Pelinvetäjä kysyi myös aktiivisesti haluammeko vihjeitä, vaikka jääräpäisyyksissämme emme meinanneet niitä ottaa.

Pääsimme ulos ajalla 55min ja 34sek. Pyysimme itse kolme vihjettä, joka ei tuohon minuuttimäärään paljon mielestäni ole. Uskon tosin, että olisimme pärjänneet kahdellakin vihjeellä, kolmas tuli otettua pienen loppupaniikin innoittamana


Jos haluat kokeilla pelaamista, muutaman yleisen vinkin voimme antaa:

1. Älä panikoi, vaikka aika alkaa loppumaan.
2. Puhu ääneen tiimisi kanssa. Aivoriihi on oikein hyvä ratkaisu, koska näin saadaan mahdollisimman monta vaíhtoehtoa ilmoille.
3. Mikäli tuntuu, ettet pääse eteenpäin, ota paussi ja katsele ympärillesi, näin saat uutta näkökulmaa, joka auttaa jatkamaan
4. Pidä hauskaa, fiilistele!
5. Pura ehdottomasti fiilistä myös tiimisi kanssa jälkikäteen. 

Tämäkin postaus rakentui melkeinpä kokonaan ravintolassa, kun odotimme lauantairuuhkassa ruokaa. Kaikkea ei välttämättä näe ja koe omin silmin, joten toisten kanssa ajatuksen purkamisessa on sekin hyvä puoli, että kokemus vain kasvaa, vaikka peli on jo ohi.

Tämän takia huonepakopelit ovat ehdottomasti mahtava vaihtoehto polttareihin! Olin viime kesänä itse kaasona ystävälleni, ja veimme hänet pelaamaan huonepakopeliä. Pelin mukana tullutta adrealiinia riitti myöhään illallekin, ja juttua ja inspiraatiota riitti morsiamella jopa häihin keksittyyn ohjelmanumeroon saakka.

WayOut Tampere tarjoaakin polttareihin ylimääräisiä yllätyksiä. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa täältä lisää.


Itse rakastan huonepakopelien pelaamista yli kaiken. On täysin erilainen kokemus olla itse huoneessa, kun pelata huonetta näytön välityksellä. Vaikka pelissä ei tullut lainkaan juostua, juoksi adrenaliini kumminkin ihan älyttömästi, ja teki pelistä vielä hauskempaa. Turhautumisen tunnetta, ei tullut kertaakaan, koska vihjeitä sai umpikujaan jäädessään.

Suosittelen kokeilemaan pelaamista, se vie mennessään!
WayOut Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti