torstai 6. huhtikuuta 2017

Itse Kutsu ja sen teko, osa 1

Hääkutsu.
Se aikalailla ensimmäinen asia, joka tulee hääparin konkreettisesti tehtyä ja vieraan nähtyä.
Me olemme Tuomaksen kanssa hieman OTT- Over the top ihmisiä. Tarkoittaen sitä, että ei ole mikään ihme mihin suuntaan kutsuissa päätimme lähteä.
Teimme kääröt. Alusta asti. Itse. 
Näin heti voin sanoa, että onneksi se on ohi, ei enää koskaan 😀. Eikä onneksi tarvitsekaan 💕.
Vaikka olemme molemmat erittäin tyytyväisiä kutsujen lopputulokseen, niin hommaa oli vaikka kuinka. Mutta mitäs muuta voi odottaa, kun tällaisien tekemiseen lähdet.

Ensimmäinen kutsuluonnos oli tämän näköinen. Hyvin pelkistetty ja erittäin lyhyt lopputulokseen verrattuna. Mutta siitä oli hyvä aloittaa. Tämän jälkeen lähdimme kirjoittamaan itse tekstiä.
Tekstin tekeminen olikin aika haastavaa ja sitä hioimme monta kertaa ja monessa vaiheessa.

Tekstin ensimmäisen version ollessa valmis täytyi meidän päättää minkä kokoisen halusimme kutsun olevan. Tässä vaiheessa siirsimme katseet siis kutsun rakenteeseen ja materiaaleihin.
Halusimme valmistaa kääröjen kepitkin itse, ihan sen takia, että valmiiden hinnat olivat erittäin korkeita. Apuun tulivat sitten eBaysta löydetyt laatikon vetonupit sekä K-raudasta ostetut 30cm kukkakepit. 


Näiden löydettyä saimme päättettyä kutsujen leveyden. Kukkakepit puolitimme, joten jokainen keppi oli 15cm pituinen. Näistä miinustimme pienet pätkät päistä vetonuppien kiinnitystä varten, joten loppujen lopuksi kutsujen leveys oli 13.5cm.
Kun muutimme kutsun tekstitiedoston leveydeksi 13.5cm saimme tietää kuinka pitkä kutsusta tulisi. Onni kävi ja kutsu sopi melkein täydellisesti A3 kokoiselle paperille. Leikkasimme omista luonnospaperistamme sopivan kokoisen palan ja tulostimme tämän.


Tässä näkyy kutsutekstimme ensimmäinen luonnos kauniine vale-osoitteineen. Tähän sitten annoin Tuomaksen vapaasti piirrellä koristereunaa. Tässä näkyy piirretyn koristeen viimeisin versio kutsutekstin reunassa. Tämä skannattiin koneelle, jossa mies käytti taitojaan hyväksi ja piirsi koneella koukeroiden päälle.
Mustalla näkyy kuvassa piirretty versio ja punainen on koneella siistitty versio. Kuvasta huomaa kuinka pelkistimme kuviota hieman ja lyhensimme sitä. 
Tämän jälkeen testasimme, minkä värisiksi halusimme kiekurat. Halusimme kutsuihin teemaväriämme, eli punaista ja mustaa. Teksti oli selvä, sen tulostaisimme ihan selvyydenkin vuoksi mustalla, mutta kiekuroista kokeilimme muutamaa vaihtoehtoa. Tässä alhaalla puhelimellani napattu kuva kolmesta vaihtoehdosta, josta valitsimme loppujenlopuksi keskimmäisen.

Myös fonttien valinnasta tulostin muutaman vaihtoehdon. Halusimme itse tekstin olevan selvällä, mutta hieman perus-fonttia hienommalla fontilla, mutta väliotsikot sekä itse päivämäärän halusimme hieman koristeellsemmalla fontilla. 
Muutaman vaihtoehdon jälkeen päädyimme tekstissä fonttiin Vijaya ja koristeellinen fontti oli England Hand DB.

 Ennen tulostusta, seuraava tehtävämme oli kutsupaperin etsiminen. Ja siinäpä hommaa oli. Ensimmäinen ajatuksemme oli tilata kankaalle tulostetut kutsut. Kustannussyistä hylkäsimme tämän kumminkin ennen tilausta ja päätimme tulostaa kutsut itse
Tämän jälkeen metsästimme sitten kunnolla erilaisia papereita. Ja näitähän oli. Testasimmekohan viittä erilaista, kunnes löysimme oikean. Kyseessä oli pariisinpaperi ja grammapainoa sillä oli 120-160g/m2 välillä. Paperin löysimme Tampereen Paperi ja Taideväristä.

Ja sitten alkoi tulostus. Ja tulostus. Aika pitkä tulostus. Kerron siitä hieman lisää seuraavassa postauksessa. 

Jatkuu siis osassa 2. 😊

2 kommenttia:

  1. Hauska idea! :)
    Kerro myös miten postititte nuo, koska se jäi mietityttämään. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Postitus hoitui laatikoissa, lisää niistä osassa 2 :D. Ei nimittäin ollutkaan niin helppoa kun luulin :'D

    VastaaPoista