perjantai 13. tammikuuta 2017

The Sormus 1/3: Morsiamen kihla

Morsiamen huomio: Nyt päästetään ääneen sulhanen, joka kertookin teille, miten valmistui minun kihlasormukseni. Huom, sisältää jonkin verran alan termejä, joten yrittäkää pysyä mukana.

Jennan sormus on varmasti elämäni tärkein työ (aaaaaaaw 😍) ja halusin että siitä tulisi juuri sellainen kuin minkä hän haluaa. Sormuksen suunnitelma valmistui jo jokin aikaa ennen kun pääsin ryhtymään työhön ja se ehkä lisäsi hieman alkujännitystä, joka onneksi kuitenkin unohtui pian työn touhussa.

Sormuksen materiaaliksi valitsimme valkokullan värin ja kestävyyden vuoksi. Suosimme molemmat harmaan sävyisiä metalleja pitämissämme koruissa ja 14 karaatin palladium-valkokulta sopi täydellisesti tähän tarkoitukseen. Jenna ei halunnut kihlasormukseensa kiviä, mutta muutoin se sai olla koristeellinen.

Lähtömateriaali saapui postissa 5x5mm tankona, jota ei kovin helposti jalometalliksi tunnista ainakaan ensimmäisen hehkutuksen jälkeen kun lämmityksen johdosta kullan pinta tummenee lähes mustaksi. (naurettiin ennen työn tekemistä, että jos tähän tankoon törmäisi kadulla, niin ihan 100% varmasti sitä luultaisiin vain jostain työmaalta karanneeksi rautatangoksi)Sormuksen valmistus alkoi valssaamalla 5x5 tankoa lähemmäs sormuksen rungon tavoite leveyttä (3mm) jonka jälkeen sahasin sopivassa koossa oleva kapeamman palan irti ja ja jatkoin vielä valssaamista puolipyöreän muotovalssin läpi, näin rungon puolipyöreä muoto profiili oli helppo saavuttaa ilman ylimääräistä materiaalihukkaa.


Kun rungomateriaali oli muodossaan pätkäisin siitä sopivan mittaisen palan Jennan sormusta varten. Sattumalta tiesin Jennan sormuskoon koska hän oli aika-ajoin kokeillut omia sormuksiani (ehkäpä hieman vihjaillen) (hehehee, ehkä vähän) myös vasempaan nimettömäänsä ja sen pohjalta tiesin hyvin tarkasti minkä kokoinen sormuksen tulisi olla.
Seuraava vaihe olikin pyöräyttää sormus oikeaan muotoon. Alkumuoto taipui vasaran alla ja lopullinen muoto näppärästi sormuspumpulla. Välissä tapahtui myös muutama pehmennys hehkutus ja rungon sahaus jotta lopullisesta saumasta tulisi siisti.


Kihlasormuksen rinnalla pyöräytin valmiiksi myös rungon tulevaa vihkisormusta varten, mutta siitä lisää myöhemmin. Pyöreän rungon työstö jatkui pintojen viimeistelyllä ja kiillotuksella. Jonka jälkeen pääsin työstämään pinnan koristeita. Jaamme Jennan kanssa intohimon kaikenlaisia koukeroita kohtaan ja ei siis ihme että sormusta koristaakin koukeroista muodostunut kuvio.(apua, tässä näkyy THE kivi! Siitä lisää joskus myöhemmin)
Koukeroiden tekoon on monta eri tekniikkaa joista päädyin jyrsimään ne esiin rungosta niin, että koukerot itsessään ovat koholla. Ratkaisu sopi hyvin myös rungon pyolipyöreään muotoon.

Koukerokuvio jatkuu sormuksen sivuille, mutta vain sormuksen yläpuoli on koristeltu. Aivan sormien väli sivut ja alapuoli jäi sileäksi käyttömukavuuden takia. Vaikkei kuvio teräväreunainen olekkaan, se saattaisi silti hiertää sormien välissä ja alapuolelta kulua käytössä.
Lopulta vielä viimeiste kiillot pintaan ja sormus oli valmis käyttöön. 


  Ja tältä se näyttää sormessani 💕

Kuten mainitsin Meidän tarinassa, tapasin Tuomaksen kultasepänalan koulussa. Tuomas onkin ehkä taitavin kultaseppä, kenet olen koskaan tavannut. Se, että sain sormeeni tulevan aviomieheni tekemän sormuksen on ehkä romanttisin ajatus minkä tiedän. 💝

6 kommenttia:

 1. Vau! Ei voi muuta sanoa. Ihanaa ja niiiin romanttista saada käyttöön sulhasen tekemä sormus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)! Olen niin onnellinen! Sormus on juuri sitä mitä halusin sekä rakkani tekemä, yhtälö ei voisi olla parempo

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! <3 En voisi olla enempää Lauran kanssa samaa mieltä, kuinka romanttista mieheltä tehdä rakkaalleen kihlasormus!
  Teettekö itse vihkisormuksetkin? :)

  Eveliina/auringonkukkamorsian.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos paljon ❤!
   Ja kyllä, miehellä on työn alla juuri oma sormuksensa (joka on aikamoinen :D) sekä minun vihkini. Mies tekee myös kaikki muut koruni, joita häissä tulen käyttämään :). En malta odottaa!

   Poista
 3. Hei,
  Kiinnostaisiko sinua osallistua Tampereen Häämessuille (4.-5.2.) ja pienimuotoiseen blogimiittiin?
  Messuthan ovat kaksipäiväiset mutta miitti olisi lauantaina ja treffattaisiin klo 12. Tähän sisältyy ilmainen sisäänpääsy. Miitti järjestettäisiin ensimmäistä kertaa Tampereella joten ollaan ihan alkutekijöissään, mutta olisi kiva päästä vaihtamaan ajatuksia muiden bloggareiden kanssa ja tutustua. Ehkä voisimme saada muutamia puhujiakin meille samalla kun kahvitellaan :) Goodiebagiakin yritän järjestää mutta sellainen ei toteudu jossei ole osallistujia ;)
  Olethan minuun pian yhteydessä hile89@gmail.com!
  T. Hile
  http://hullunahaihin.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Olisin todella kiinnostunut osallistumaan, laitanpa heti viestiä :)

   Poista