sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Hääplanneri

Olen hyvin järjestelmällinen ihminen. 

Siis muualla, kun siivouksessa ja kotihommissa. 

Listat, suunnitelmat ja teko-ohjeet ovat hyvin tuttuja meikäläisen elämässä. Ei siis ole hirveän ihmeellistä, että tein itselleni Hääplannerin.


Olen harrastanut kotisivuja ja kuvanmuokkausta yli 10 vuotta. Halusin siis tee-se-itse ihmisinä luoda plannerin alusta asti itse. Mietin kohtia, mitä itse tarvitsisin sekä kurkkasin englanninkielisistä plannereista, mitä kaikkea ne sisältävät, näin ensikertalaisena, kun ei kaikkea varmasti tule ajatelleeksi.

Mitä Planneri sisältää?


Etukansi- Etukannessa on otsikon lisäksi myös kohta itse tärkeimmälle, hääpäivälle. Tämän alla neljä kolmen palleron settiä, johon halutessaan saa luoda kynien ja kartonkien avulla erilaisia väriteemoja. Näiden alle lisäsin myös kohdat, johon voi lisätä Hääpaikan sekä Kirkon niiden löydettyä

Budjetti- Budjetti oli itselleni yksi tärkeimmäistä, joten päätin pistää sen ensimmäiseksi sivuksi. Budjettiin on listattu mielestäni ne tärkeimmät menot, ja niiden viereen kaksi saraketta: Toinen arviolle ja toinen toteutuneelle summalle. Tämän avulla saimme pidettyä tarkasti kirjaa miten paljon säästöä tarvitsee tehdä ja miten paljon pystymme käyttämään.


Ostokset- Tämä on jälkikäteen lisätty sivu ja poikkeaa ulkonäöllisesti muista. Pikainen taulukko hääaiheisista ostoksista, mistä ne on ostettu, kuinka paljon on ostettu ja paljon ne maksoivat

Säästötavoite- Toinen uusista, jälkikäteen lisätyistä on säästötavoite, jossa voin seurata sivuun laitettua summaa.

Muistilista- Tämä tuli itseasiassa ihan täyttönä, mutta osoittautui erittäin tärkeäksi. Merkitsen aina värillisellä kynällä missä mennään ja mitä on tehty. 

Juhlapaikkojen vertailu - Tälle päätin ottaa koko aukeaman. Juhlapaikkoja oli enemmänkin, mutta päätimme karsia ne ensin kuuteen, jota kävisimme katsomassa, ja vertailla niistä samoja tärkeitä kohtia.

Pukeutuminen- Taitaa olla hyvin kuvaava muutenkin. Eli kaikki tarvittava pukeutumiseen, sekä niille kohdat ruksauksineen ja merkintöineen.

Vieraat- Vieraat sivu sisältää kohdan vieraiden kutsutulle sekä toteutuneelle määrälle, lahjalistan osoitteen sekä häätilin tilinumeron ylöspistämiselle sekä pienen alueen istumpaikkojen suunnittelulle (joko piirtäen tai kirjoittaen)

Askartelu ja Somistus- Pienet kohdat näiden tekemiselle ja suunnittelulle. Kirjoitin ylös ne mitä ajattelin meidän tekevän, mutta päätimme jälkikäteen jo muutamasta kohdasta, ettemme niitä teekkään.

Menu ja Ohjelma- Halusin kirjata muutamia asioita ylös ennen viestin laittamista pitopalvelulle. Meillä on hyvin paljon allergioita ja ruokavalioita jo meidän kahden kesken. Näihin sitten vielä lisäksi meidän kahden mieltymykset, niin oli mielestäni hyvä kirjata ylös kaikki tarvittava. 
Ohjelma meillä on suunnitteilla olevan melkeinpä kaasojen ja bestmänien harteilla. Halusin toki ehdottaa muutamia ohjelmanumeroita joista itse pidän ja niitä mitä en missään nimessä halua. Sekä ohjelman rungon, mitä missä milloin, halusin laittaa esiin.

Takakansi- Takakanteen laitoin Aikataulutuksen Hääviikolle. Mitä tehdään, kuka tekee ja milloin jne. tulee olemaan tällä sivulla. Että tiedän missä mennään, eikä stressi pääse nappaamaan kiinn

Lopuksi kaikille, jotka haluavat tulostuttaa itselleen plannerin, niin sepä löytyypi RAR pakattuna kansiona TÄMÄN LINKIN TAKAA ja ZIP kansiona TÄMÄN LINKIN TAKAA. Planner on taitettu valmiiksi kaksipuoliseen tulostukseen (HUOM! Paitsi uusimmat ostoslita ja säästöbudjetti). Kannattaa tulostaa niin, että taite on lyhyellä, vasemmanpuolisella sivulla.

Toivottavasti siitä on iloa muillekin! Ja pahoittelen mahdollista kirjoitusvirheistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti