maanantai 26. joulukuuta 2016

Juhlapaikkojen vertailua

Sopivan juhlapaikan etsiminen on ollu aikamoinen homma. En luullut olevani hirveän tarkka ja omistavani pitkää listaa tarvittavista ominaisuuksista, mutta silti tuntui, että sopivat paikat olivat kiven alla. Kunnon etsinnän ja internetin ihmeellisten syövereiden kaivelun jälkeen löysimme kuitenkin jopa viisi paikkaa, joita lähdimme siis katsomaan. 

Kriteerithän meillä olivat: 
  • 115 vierasta mahtuu hyvin
  • Tanssitila, ja mieluiten ilman pöytien siirtelyä
  • Oma piha, joka ei täyty pelkästään parkkeeratuista autoista
  • Väritys niin, että sopii meidän teemaan
  • Kirkon ja Juhlapaikan välillä max 35min ajomatka

Jaoimme paikkojen katselun kahdelle päivälle, koska kolme sijaitsivat Tampereelta etelään ja kaksi pohjoiseen. Eräänä lokakuun maanantaina istahdin siis tulevan appiukon autoon ja lähdimme ajamaan kohti Sääksmäkeä.

Kelhi

Ensimmäisenä listalla oli siis Kelhi Sääksmäellä. Täytyy mainita ihan heti alkuun, että tämä juhlapaikka näkyy kauaksi.


Kelhi itsessään oli oikein näyttävä, hieman tietenkin jo aikaa nähnyt kartanomainen rakennus.
Suuret portaat saivat mieleni heti miettimään kauniita hääkuvia. Pihaa oli jonkinverran, mutta pahoin pelkään, että meidän pitkältä tulevan vierasmäärän kanssa, piha olisi täyttynyt aika nopeasti. Tosin Kelhi sijaitsi sekä kirkkoa, että puistoa vastapäätä, joten vieraat olisivat voineet parkkeerata tarvittaessa myös sinne.

 Sisustukseltaan Kelhi on hyvin mintunvihreä-keltainen. Sali oli iso, 10m*11m, joten sinne saa helposti isommankin vierasmäärän. Jopa näyttämö oli iso, ja mietinkin, että tanssimisen olisi voinut jopa tehdä siellä. Keittiön edessä oli pieni tila tarjoilupöydälle, jonka ympäri pääsisi kiertäen.

Sampola

Kelhin jälkeen matkustimme Akaan keskustaan, jossa meitä odotti Seurantalo Sampola.
Sampolalla oli pihalla hyvä, iso parkkipaikka, sekä hieman vihreää ruohoaluetta. Se sijaitsi aika rauhaisessa kulmassa, mutta kumminkin keskustassa, että esimerkiksi Toijalan juna-asemalta oli aika lyhyt kävelymatka
Sampolasta pidin hirveästi sen neutraalista sisustuksesta. Keltainen penkkirivistö sekä paneelit pystyisi helposti peittämään tarvittaessa ja mintunvihreä katto oli ihana piristys. Sali oli hyvin pieni, jalkamittauksella noin 8m*11m. Vieraat olisivat mahtuneet siis hienosti saliin, mutta tanssipaikkaa ei olisi suoraan ollut. 
Sampolan keittiön yhdeydessä oli pieni kahvilatila, johon olisi saanut ruokapöytäbuffetin hienosti laitettua.

Metsäkansan Tapiola

Sampolasta kurvasimme sitten Metsäkansan Tapiolaan. Meinasimme rehellisesti sanoen ajaa ohi, koska navigaattori sanoi osoitteen olevan kilometrin päässä siitä, missä Tapiola oikeasti sijaitsi.
Metsäkansan Tapiolalla oli pihaa oikein jalkapallokentän verran, kirjaimellisesti. Parkkipaikan lisäksi siis. Pienellä mäellä, mäntyjen keskellä oli itse juhlapaikka kauniine pilareineen.
Sali oli myös aika iso, 8.80m*11m. Olisi siis hienosti saanut pöydät laitettua. Ja näyttämö oli myös ison kokoinen, eli tanssiminen sujuisi sielläkin, jos ei tilaa lattialla olisi. Sisustukseltaan Tapiola oli hyvin vanhanaikaisen puunvärinen-mintunvihreä. Miestä ilahdutti suunnattomasti katon muotoilu, josta hän puhui sekä ennen, että jälkeen vierailun. 
Salin vieressä oli erillinen huone, johon mahtui hyvin pöytä ruualle.

Lavajärven Päivölä

Seuraavana päivänä matka jatkui. Lähdimme matkaan kohti Lavajärven Päivölää hyvissä ajoin, mutta ruuhka veti Tampereen keskustan ihan umpeen. Ajoissa onneksi paikalle selvittiin
Päivölällä oli pihatilaa vaikka kuinka runsaasti. Toiselle puolelle mahtui helposti autoilla ja toisella puolella oli runsaasti lisää tilaa. Pihalla oli myös kauniit katetut istumakatokset.


 Sisältä Päivölä oli ihmeellisen suuri. Ensimmäinen sali, jossa näyttämö sijaitsi, oli kooltaan 10m*10m. Eli hienosti tilaa. Tämän salin vieressä oli toinen sali, joka sekään ei hirveän pieni ollut. Tämä sali oli yhteydessä keittiöön, sekä aika uuteen terassiravintolaan.
Sisustukseltaan Päivölä oli yllättävän neutraali. Vaalean kerman väriset seinät olivat kuin auringonlaskun valaisemat.

Juhlatalo Toukola 

Seuraavana ja viimeisenä listallamme oli Juhlatalo Toukola. Hieman jyrkähkön mäen päällä sijatsi kauniit näköalat omaava punainen Toukola.
Mäen varrella oli kahdessa tasossa parkkipaikkaa aika runsaastikin. Talon viereiseen pihaan ei siis tarvitsisi edes ajaa autolla, ja se jäisi muuhun käyttöön.
Toukolan iso sali oli kooltaan 13.7m*8.7m. Eli sitä samaa luokkaa kun muutkin, ja vieraat mahtuvat istumaan pöytiin. Tila oli myös sen verta pitkä, että sinne pääsisi tanssimaankin lattialle ilman ongelmaa. Salin vieressä sijaitsi huone, joka oli tarkoitettu buffetruokapöydälle, sekä keittiö. Sisustukseltaan tykkäsin Toukolan neutraaleista sävyistä. Buffetruokahuoneen verhot olivat kuulemma tarkoituksena vaihtaa neutraalimpiin, joka oli mielestäni fiksu veto.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sellaiset olivat juhlapaikat, joita kävimme katsomassa. Muutama paikka lisäksi listassa oli, mutta ne tippuivat ajan myötä pois joko pienuutensa tai muun syyn vuoksi. Näistä muutamia:
Antaverkan leirikeskus - Antaverka oli pitkään listassani ykkösenä. Ihastuin rakennukseen ja paikkaan heti kuvat nähtyäni. Valitettavasti saleihin ei millään mahdu meidän vierasmäärällä, joten oli pakko pudottaa listasta.
Viikinsaaren pitsihuvila - Pitsihuvila oli yksi kauneimmista juhlapaikoista, mihin törmäsin. Valitettavasti iso sali jäi tässäkin tapauksessa hieman liian pieneksi.
Vesilahden nuorisoseura- Vesilahden nuorisoseurantalo oli ainakin kuvista ja papereista oikean kokoinen. Meillä ei vaan valitettavasti maanantaina ollut enempää aikaa kiertää, joten se jäi siksi pois listasta.

Meillä tiedettiin heti tiistai-iltana mikä on meidän paikka. Heti kun astuin sisään se tuntui ihan omalta. Osaatko arvata mikä se on ;)? Entäs onkos teillä jo juhlapaikka löytynyt?

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti