keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Suodatinpussiruusut

Joulun kunniaksi (kolme yötä jouluun on <3) ajattelin julkaista pienen tutoriaalin suodatinpussiruusuista.
Viime jouluna näistä tuli ihan hirveän suuri hitti, eikä ihme. Näistä tehdyt kranssit, pallot ja muut koristeet on edullisia, helppoja ja nättejä.
Eivät tosin nopeita. Viime sunnuntaina tein miehen kanssa tulevalle anopille kolme kranssia ja niihin meni KOKO päivä!

Vasemalla ilman valoja, oikealla pattereilla toimivat LED- valot päällä
Ja siis näitähän ei tarvitse jättää vain jouluun! Häissä näistä tehdyt pallokoristeet pöytäkoristeina ovat tosi upeat. Ruusuja kiinni vaan styroxpalloon ja pallo kiinni keppiin ja keppi kiinni ruukkuun. Ruukkuun voi sirotella koristehiekkaa tai vaikka karkkeja!

Tekovaiheet: 

Vaiheita ei tosiaan ole kuin muutama. Mutta kaikkien ruusujen rypyttäminen on se kaikista hitain työ.

Tarvitset siis jonkinlaisen styroxpohjan, suodatinpusseja, nitojan, sakset sekä kuumaliimapistoolin ja liimaa. 
Meidän 30cm halkaisijan sturoxkranssiin meni yksi 200kpl paketti suodatinpusseja sekä noin 12 kpl 10cm liimapatruunaa

Niittasimme ensin kolme suodatinpussia keskeltä kiinni ja leikkasimme ne yhdeksi isoksi ympyräksi. Jos haluat runsaampia ruusuja, voit niitata jopa neljä pussia toisiinsa. Jos tahdot pienempiä ruusuja, voit leikata yhdestä pussista jopa kolme ympyrää.

Ruusun rypytys tapahtuu kerros kerrallaan. Ensin rypytetään ensimmäinen kerros juuresta, sitten toinen ja tätä jatketaan kunnes kaikki kerrokset on rypytetty

Purista pieni määrä kuumaliimaa ruusun pohjaan, ja liimaa se pohjaan kiinni. Kannattaa laittaa liimaa juuri ruusuun, ettei liian kuuma liima sulata styroksia. 

Tässä kohtaa on myös hyvä kertoa pieni  
VAROITUS: kuumaliima ON kuumaa! 
 Esimerkiksi tässä kuvassa näkyy peukalossani oleva iso arpi, joka tuli VUOSI sitten kranssia tehdessäni juuri kuumaliimasta. Oma pistoolini oli silloin sellainen halpisversio, joka kuumentui ihan liian kuumaksi.
 
Voit halutessasi lisätä palloon erilaisia koristeita. Me pujotimme helmiä rautalankaan ja pistelimme näitä styroksiin kiinni. Lopuksi kiedoin 3m LED-valot sekä valkoista pitsiä renkaan ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti